Skogsbad

 

Kombinationen av mycket långsam vandring på mjuka stigar, med guidade förslag och aktiviteter som kan öppna våra sinnen för att uppleva naturen på ett nytt vis. När vi  ”skogsbadar” tillbringar vi alltså en tid i skogen på ett särskilt närvarande sätt, med våra sinnen i en fördjupande kontakt med den omgivande miljön.

 

I en tid där vi lever stor del av våra liv inomhus och i ständig kontakt med elektronik, där psykisk och fysisk ohälsa eskalerar och vår jord och ekologi är hotad, är det viktigt för oss att finna och utveckla ett sätt att återkoppla och relatera till en organisk och levande miljö.

 

 

 

Att få naturliga och enkla sätt att vara närvarande, känna en ökad samhörighet, välmående, glädje och djup avslappning. Och att börja förstå hur vi kan leva hållbart och i samklang med vår levande miljö, både för vår egen hälsas skull och för vår värld i stort.

 

Både vetenskapliga studier, vår egen biologi och vårt sunda förnuft visar oss att skogsbad är ett sätt att balansera det moderna livets krav för att må bra, både fysiskt och psykiskt genom en fördjupad kontakt  kontakt i balans med naturen.